Distansmaterial

Zirconia, titan och guld-tonad titan
Atlantis™ distanser finns tillgängliga i zirconia, titan och guld-tonad titan (Atlantis GoldHue™). Varje distans är maskinbearbetad utifrån ett helt stycke titan eller zirconia.

Atlantis™ Abutment – titan

Atlantis™ distanser i titan är bland de första CAD/CAM distanserna som är anatomisk designade och framtagna specifikt för varje patient och indikation. Tack vare den högkvalitativa designen behövs ingen manuell slipning, vare sig av teknikern eller protetikern. Distanserna är maskinbearbetade utifrån ett helt stycke titan.

Atlantis™ Abutment – GoldHue

Atlantis™- guld-tonade distanser har samma egenskaper och fördelar som Atlantis™ distanser i titan men är behandlade med
titannitrit, vilket ger en varm och guldtonad färg. Detta är en fördel i estetiskt utmanande fall med tunn slemhinna eller vid användning av helkeramisk krona.

Atlantis™ Abutment – Zirconia, vit och tonad

Atlantis™ distans i zirconia är en av de få helkeramiska tekniska lösningarna på marknaden just nu. Materialet är Y TZP (yttria-stabilized tetragonal zirconia polycrystals). Dessa distanser är maskinbearbetade från ett helt stycke zirconia för optimal styrka och hållfasthet. De är färgkonstitenta, har en utmärkt biokompatibilitet samt ger mindre plackbildning vid jämförelse med titan. För ökad flexibilitet erbjuds ett urval av vit och tonad zirconia.
Det tonade zirconiamaterialet är naturligt tandlikt i färg och är särskilt lämpat för fall med tunn gingival vävnad eller vid en retraktion av den gingivala mjukvävnaden.

Distansskruvar
Alla dist nser levereras med tillhörande distansskruv. Distansskruvarna är designade och framtagna för att passa in i den interna, geometriska formen av Atlantis™ – patientspecifika distanser.

Duplicate of an Atlantis™ Abutment
Det är möjligt att beställa en kopia av en Atlantis™ distans, som är funktionellt identisk med originaldistansen. Denna kopia av Atlantis™ distansen kan fungera som en guidedistans som ger förbättrad precision och optimerad kronpassform. Den beställs och levereras tillsammans med originaldistansen.

Later order of an Atlantis™ Abutment
Om ändringar av den befintliga distansen önskas, så som ändrad design eller annat material, är det möjligt att beställa en senare order av en Atlantis™ distans. Detta eliminerar behovet av att ta nya avtryck och registreringar liksom behovet att manuellt modifiera distansen.